Ареометр АСТ-2 Розпродаж, опт-роздріб
Нижня частина корпусу ареометров заповнена баластом, який зраджує ареометрам потрібну вагу та забезпечує вертикальне положення при зануренні його в рідину.
Спосіб застосування ареометра для цукру:
Принцип роботи заснований на Законі Архімеда ― на тіло, занурене в рідину, діє виштовхуюча сила, рівна вазі витісненої цим тілом рідини.
Глибина занурення ареометра в стані рівноваги залежить від щільності рідини: чим більше щільність, тим менше глибина занурення ареометра. Відлік проводиться по точці шкали, яка знаходиться на рівні поверхні рідини.
Розрізняють ареометри для цукру наступних типів:
― без термометра типу АС-1, АС-2, АС-3
― з термометром АСТ-1, АСТ-2
Ареометри для цукру АС, АСТ використовують для вимірювання показника концентрації цукру в водних розчинах по масі сухих речовин
Випускається згідно з ГОСТ 18481-81. При випуску з виробництва ареометр для цукру АС, АСТ підлягає первинній повірці.
Міжповірочний інтервал для України ― 5 років, для Росії – 4 роки.
Ареометр для цукру АСТ (з термометром) призначений для вимірювання концентрації цукру в цукровмісних розчинах. Ареометр для цукру використовують як в домашніх умовах, так і в лабораторіях. Лабораторії зазвичай мають набори ареометров з різними інтервалами щільності.
Ареометр-сахарометр АСТ (з термометром) випускається згідно з ГОСТ 18481-81. Первинна повірка ареометр-сахарометра АСТ здійснюється при випуску з виробництва. Міжповірочний інтервал приладу ― 4 роки. Ареометр-сахарометр АСТ внесений в Державний реєстр СІ РФ №9297-83.
Використання ареометра видає найточніший результат. Дія цього приладу заснована на законі Архімеда. Ареометр являє собою скляну трубку з нижньою частиною, заповненою при калібруванні дробом або ртуттю, до необхідної маси. Верхня вузька частина містить шкалу, проградуированную згідно значень концентрації розчиненого речовини, або щільності розчину. Густина розчину дорівнює відношенню маси приладу до обсягу його занурення в рідину. Ареометр-сахарометр АСТ-2 призначений для визначення показника концентрації цукру в цукровмісних розчинах по масі сухих речовин. Ареометр для сахара АСТ-2 широко використовується для швидких, але не дуже точних визначень густини рідин і температур. Він являє собою скляний поплавок, шкала якого проградуйована в одиницях щільності з термометром. Відлік проводять по точці шкали, яка знаходиться на рівні поверхні рідини.
Ареометр для цукру випускається згідно з ГОСТ 18481-81. Первинна повірка ареометр-сахарометра АСТ-2 здійснюється при випуску з виробництва. Міжповірочний інтервал ― 4 роки.
Матеріал-основа: скло.
Діапазон вимірювань 0...10, 5...15, 10...20, 15...25, 20...30, 30...40, 40...50, 50...60, 60...70 кг/м3
Ціна поділки шкали 0,1 кг/м3
Діапазон вимірювання температури 0...+40 . Ціна поділки термометра 1 град.
Довжина ― 400 мм
При експлуатації ареометр слід оберігати від ударів і впливу температури вище 80 °С. При проведенні вимірювань з використанням ареометра слід враховувати, що його шкала отградуирована, і перевірена при температурі близько +20 °С. При іншій температурі вимірюваної рідини похибка ареометра буде перевищувати нормоване значення. При проведенні вимірювань ареометр обережно відпустити в вимірювану рідину і дати йому можливість вільно плавати, не торкаючись стінок судин.
Покази ареометра зчитують по нижньому краю меніска.
Комплект поставки: ареометр, футляр, паспорт.
Основні | |
---|---|
Виробник | Схід |
Призначення | Цукор |
Матеріал | Скло |
Довжина | 400 мм |
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
стан | новий |
форма | вертикальний |
матеріал | скло |
- Ціна: 90 ₴